Gyógygombák és az immunrendszer

A cikkben vizsgált gombafajok, a cordyceps, maitake és reishi a potenciális egészségügyi előnyök egyedülálló skáláját kínálja. Egy dolog azonban közös minden fajban: az immunrendszer támogatásának képessége. A hasznos gombamicélium étrendkiegészítők egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy képesek támogatni a kiegyensúlyozott immunválaszt.

 

 

Hogyan támogatják az immunrendszert a gyógygomba micéliumos étrendkiegészítők?

    - Az immunrendszert a micéliumban és a termőtestekben található poliszacharidok, terpének és egyéb vegyületek aktivizálják.

    - Minden egyes hasznos gombafaj sokféle tápanyagot és vegyületet tartalmaz, amelyek hozzájárulnak természetes immunitásunkhoz.

    - A gombákban található tápanyagok sokfélesége és sokasága jelenti az immunmoduláció kulcsát.

 

 

Mi az immunmoduláció?

    - Az immunmoduláció az immunrendszer egyensúlyba hozása érdekében annak egy szabályozó beállítása.

    - A neuroimmun-moduláció azért fontos, mert nem akarunk minden immunsejtet egyidejűleg teljes erővel aktivizálni.

 

A jótékony gombák immunmodulátorok:

A gombák szabályozzák az immunrendszert, hogy a kiegyensúlyozott immunválasz fenntartásával támogassák a hosszútávú egészséget.

 

A cordyceps, a maitake és a reishi közös előnyei a szervezetre nézve, hogy hozzájárulnak a megfelelő vércukorszinthez és immunválaszhoz. A cordyceps és reishi gomba ezenfelül javítja a légzést, energiát ad és javítja az állóképességet, fokozza a teljesítményt és a felépülést, valamint támogatja a szív és az idegek egészségét. A reishi önmagában még segíti az emésztést és hozzájárul az egészséges mikrobiomhoz, a máj megfelelő működéséhez és a méregtelenítéshez, az egészséges memóriához, a megfelelő stresszszinthez és a pihentető alváshoz is.